Uddannelse til fattige børn og unge i Nepal

I 2020 igangsatte vi et 3-årigt projekt i Katmandu i Nepal. Landet er generelt meget fattigt, men der er stor vilje til at udvikle landet i en positiv retning. Vores støtte gives til en flok større børn, der gerne vil lære mere om IT og online marketing. Vi samarbejder med en skole i Katmandu og støtter ved at finansiere underviser, IT-udstyr, lokaler mm. 

Vi har valgt dette projekt, da vi tror på, at vi kan give børnene viden og muligheder, som de ellers ikke har mulighed for at tilegne sig. Forhåbentligt kan de bruge det på lang sigt og få udvidet deres jobmuligheder og på den måde være med til at udvikle Nepal og forhøje levestandarden i landet.

Udover dette omfattende projekt, har vi budt ind med at hjælpe skolen med et ”Reclean the streets” projekt. Det handler om at samle affald og om at lære børnene og deres familier ikke at smide affald på gaderne.

Antallet

For 20 år siden, var kun 60% af de napalisiske børn i alderen 6-14 år i skole. I 2012 lå det tal på 99,7%, hvilket var en klar forbedring. Dette tal falder dog igen og det skal vi gøre noget ved.

Læsning

Kun 62 procent af alle mænd over 15 år kan læse i Nepal. For kvinder er tallet kun 26 procent. Er man derimod mellem 15 og 24 år, er tallet for mænd på 78 procent, mens tallet for de unge kvinder er 46 procent.

Uddannelse

I Nepal kommer flere unge mennesker i skole, end hvad man ser i mange andre udviklingslande. Men de lærer ikke nok og derfor dropper titusinde ud af skolerne igen hvert år. Dette skyldes at det nepalisesiske skolesystem ikke er indrettet til at tage hånd om de børn der kommer fra familier, hvor ingen før har gået i skole.

Fattigdom

Vidste du godt, at 40 ud af 100 børn kommer fra ekstrem fattige familier?