fbpx

International Day of Charity

Lad os fejre dagen sammen og hjælpe hinanden

AF MAJA NIKOLINE BARGISEN HANSEN

International velgørenhedsdag – 5. september

I 2012 erklærede De Forenede Nationers generalforsamling den 5. september for den internationale velgørenhedsdag. Formålet med denne dag er at skabe opmærksomhed og en fælles indsats for velgørenhedsrelaterede aktiviteter verden over.

Grundlaget for valget af netop d. 5. september, var at mindes Moder Teresa fra Calcutta, som i 1970 modtog Nobels fredspris ”for arbejde udført i kampen for at overvinde fattigdom og nød, som også udgør en trussel for fred”.

Men hvorfor er det så vigtigt, at vi har en dag som denne?

Vi lever i dag i en verden, hvor forskellen på rig og fattig er stor. Derfor er vi som verdenssamfund nødt til at gøre noget aktivt.

International Day of Charity er med til at huske os på, at vi skal fortsætte velgørenhedsarbejdet, for dem der har brug for hjælp. 

Skal vi ikke hjælpe hinanden?

Aktuelt plages hele verden af COVID-19. Situationen har efterladt 1,5 milliarder børn og unge der ikke kan gå i skole, da 165 lande har lukket skolerne ned. Dette hjælper ikke videre på den situation der var inden virussen udbrød. 

Men kan de så ikke bare få undervisning derhjemme?

Så enkelt er det desværre ikke. Mange forældre til disse børn kan ikke selv læse eller regne. Hvordan skal de kunne hjælpe deres børn derhjemme? Det er et rigtig godt spørgsmål, som let kan besvares – det kan de ikke. Derfor er vi nødt til at hjælpe de mest udsatte børn og unge.

COVID-19 er blot et eksempel, på en situation der gør det endnu sværere for udsatte børn og unge. 

“I alone cannot change the world. But I can cast a stone across the water to create many ripples .”

– Moder Teresa

Sammen er vi stærkere

Donationer, frivillig arbejde og en hjælpende hånd er vejen frem. 

Lad os sammen fejre International Day of Charity d. 5. september og samle ind til dem der har mest brug for det.

Vi kan ikke løfte opgaven alene, og derfor har vi brug for din støtte.